Δ. Ωραιοκάστρου και «Μακεδνός» παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση «Κύκλος εν Κύκλω»

Δ. Ωραιοκάστρου και «Μακεδνός» παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση «Κύκλος εν Κύκλω»

Την μουσικοχορευτική παράσταση «Κύκλος εν Κύκλω» (βασισμένη στην ομώνυμη του Ομίλου Τρικάλων) παρουσιάζουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου «Μακεδνός», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024, στις 21.00, στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (Οδυσσέα Ελύτη 19, Ωραιόκαστρο).

Ο κύκλος αποτελεί σύμβολο της συνέχειας και της αιωνιότητας, συχνά η ζωή παρουσιάζεται ως κύκλος, αλλά και οι παραδοσιακοί χοροί χορεύονται σε κυκλικό σχήμα. Στην μουσικοχορευτική παράσταση «Κύκλος εν Κύκλω» παρουσιάζονται οι παραπάνω κύκλοι, από το θάνατο ως τη γέννηση,  με αναφορές στο παραδοσιακό μοιρολόι, τον γάμο, το παιχνίδι, τη γέννηση, καταλήγοντας ξανά στο θάνατο που καθιστά αθάνατους όσους τραγικά έπεσαν υπό τη σκιά της προσφυγιάς.

Θα παρουσιαστούν χοροί από τον Πόντο, την Ήπειρο, τη Χίο, τη Νάξο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.