Δ. Ωραιοκάστρου: Σε εξέλιξη οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Δ. Ωραιοκάστρου: Σε εξέλιξη οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας.

Με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου ειδικά συνεργεία καταγράφουν και χαρτογραφούν σημαντικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στις Δημοτικές Ενότητες και διενεργούν ψεκασμούς.

Μέχρι και σήμερα  πραγματοποιήθηκαν εργασίες προνυμφοκτονίας σε φρεάτια, ρέματα, κανάλια και γενικά όπου υπάρχει στάσιμο νερό. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες ακμαιοκτονίας σε πάρκα, παιδικές χαρές και στους χώρους που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις. Τοποθετήθηκαν παγίδες ακμαίων κουνουπιών και παγίδες ωοαπόθεσης για τα κουνούπια «Aedes albopictus».

Η πρώτη περιφορά με ψεκασμούς σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες έχει ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα συνεχίζεται. Διευκρινίζεται πως τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τους ψεκασμούς έχουν έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ οι δοσολογίες των σκευασμάτων γίνονται σύμφωνα με την ετικέτα του κάθε προνυμφοκτόνου/ακμαιοκτόνου σκευάσματος.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δημότες μπορούν να επισημαίνουν τυχόν εστίες κουνουπιών που εντοπίζουν αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο email: [email protected]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.