Οι καλοκαιρινές τροφές που μπορείτε να δώσετε στον σκύλο σας με ασφάλεια – Ποιες πρέπει να αποφύγετε

Οι καλοκαιρινές τροφές που μπορείτε να δώσετε στον σκύλο σας με ασφάλεια – Ποιες πρέπει να αποφύγετε

Η αγαπημένη μας εποχή είναι εδώ και έχει κάνει απολύτως αισθητή την παρουσία της καθώς η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Πλέον προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δροσιστούμε γιατί η ζέστη κάποιες μέρες και ώρες είναι ανυπόφορη, τόσο για εμάς όσο και για τους καλύτερους μας φίλους, τα σκυλάκια μας. Ένα πράγμα όμως δεν αλλάζει ούτε αυτή την περίοδο του χρόνου και αυτό είναι η αγάπη μας για το φαγητό.

Απλά το καλοκαίρι μπορεί να προσθέσουμε κάποια πιο δροσιστικά φαγητά και να αφαιρέσουμε άλλα πιο “βαριά” για το στομάχι μας. Φυσικά, ο σκύλος μας είναι εκεί και μας περιμένει για να του δώσουμε μια μπουκιά από ό,τι και να τρώμε.

Όμως, όπως και τον χειμώνα έτσι και το καλοκαίρι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί/ές με το τι δίνουμε στον πιστό μας φίλο. Ας μην ξεχνάμε ότι η υπερβολική κατανάλωση μερικών τροφών μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και άλλα προβλήματα υγείας, γι αυτό και θα πρέπει να προσφέρονται με μέτρο.

Ας δούμε ποιες τροφές μπορεί να καταναλώνει το καλοκαίρι ο σκύλος μας με ασφάλεια.

Τα 4 πορτοκαλί λαχανικά που συμβάλλουν στην καλή υγεία των σκύλων

Είναι και νόστιμα και θρεπτικά.

● Καρπούζι και μύρτιλλα: Είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα αυτά τα δύο φρούτα είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Δροσιστικά, νόστιμα, με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μπορούν να προσφέρονται στον σκυλάκο μας σε μικρές ποσότητες σχεδόν καθημερινά. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα πλύνουμε καλά, να τα ξεφλουδίσουμε και να βγάλουμε τα κουκούτσια.

● Λαχανικά: Τα φρέσκα λαχανικά δεν είναι μόνο νόστιμα, είναι και πολύ θρεπτικά για τους σκύλους. Μπορούμε να δώσουμε στον σκύλο μας καρότο, πιπεριά, αγγούρι ή μπρόκολο. Ωστόσο, επειδή κάθε σκύλος είναι μοναδικός, πριν αποφασίσουμε να του δώσουμε κάποιο λαχανικό καλό είναι να κάνουμε μια μικρή έρευνα για το αν επιτρέπεται, αλλά και να μην το παρακάνουμε με την ποσότητα, τουλάχιστον για αρχή. Σταδιακά και αφού βεβαιωθούμε ότι το συγκεκριμένο λαχανικό δεν είναι τοξικό, μπορούμε να το εισάγουμε στη διατροφή του για να τον δροσίσουμε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

● Τυρί: Φυσικά το τυράκι δεν αποτελεί μόνο καλοκαιρινό σνακ αλλά είναι μια παντός καιρού τροφή που μπορούμε να δίνουμε στον σκύλο μας. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το εισάγουμε σταδιακά στη διατροφή του σκύλου μας για να είμαστε σίγουροι/ες ότι δεν του προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Επίσης, καλό είναι να επιλέγουμε τυρί χαμηλών λιπαρών και χωρίς πολύ αλάτι.

● Γιαούρτι: Ότι ισχύει με το τυρί το ίδιο ισχύει και με το γιαούρτι. Το αγαπημένο μας γιαουρτάκι δροσίζει τις μέρες μας και μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους. Οπότε, μπορούμε να δώσουμε λίγο γιαούρτι στο σκυλάκι μας, πάντα με μέτρο. Απαγορεύονται τα επιδόρπια γιαουρτιών γιατί περιέχουν ζάχαρη.

● Άπαχο κρέας: Το κρέας είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορεί άφοβα να το φάει ο σκύλος μας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην περιέχει κόκαλα και λίπη, καρυκεύματα και να είναι καλά μαγειρεμένο.

● Καρύδα: Η καρύδα, το λάδι καρύδας, οι λιχουδιές με καρύδα, όλα είναι ασφαλή και μπορούν να καταναλωθούν από τον σκύλο μας. Μάλιστα, αυτό το υπέροχο φρούτο έχει πολλά οφέλη για την υγεία του σκύλου μας, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να δώσουμε λίγο στην τετράποδη μουσούδα μας.

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε

Δεν είναι όλες οι τροφές ασφαλείς το καλοκαίρι, αλλά ούτε και τον χειμώνα βέβαια. Κάποια φρούτα όπως είναι το αβοκάντο και το σταφύλι θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί είναι άκρως τοξικά και μπορεί να επιφέρουν ακόμα και θάνατο. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα κόκαλα από το κρέας καθώς και τα λίπη δεν επιτρέπονται γιατί είναι επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν διάφορα θέματα υγείας, από παγκρεατίτιδα μέχρι και πνιγμό. Επίσης, όσο και να μας αρέσει το παγωτό και να μπορούμε να φάμε δύο κιλά στην καθισιά μας, δεν πρέπει ποτέ να δώσουμε στον σκύλο μας γιατί περιέχει ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες που είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς. Εξάλλου, υπάρχουν ωραιότατα παγωτά για σκύλους που είτε μπορούμε να αγοράσουμε από το pet shop της γειτονιάς μας είτε μπορούμε να φτιάξουμε με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

Συνοψίζοντας

Πριν αποφασίσουμε να δώσουμε κάποια τροφή στον σκύλο μας θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι τοξική. Το μέτρο είναι το παν ακόμα και αν επιτρέπεται να δώσουμε ό,τι τρώμε στο κατοικίδιό μας. Τέλος, επειδή είναι καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες υψηλές, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι τα τρόφιμα χαλάνε και αλλοιώνονται πολύ πιο εύκολα, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί/ές.

topetmou

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.