Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο- Εικόνες ντροπής, με βρωμιά, κατσαρίδες και…σκορπιούς!

Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο- Εικόνες ντροπής, με βρωμιά, κατσαρίδες και…σκορπιούς!

Εικόνες εγκατάλειψης αντικρίζουν καθημερινά αθλητές που προπονούνται στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από τραγική, όπως καταγγέλλουν στον Status fm 107,7 γονείς, τονίζοντας ότι πολλοί αθλητές, κυρίως μικρής ηλικίας, αναγκάστηκαν να σταματήσουν το κολύμπι.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, καλώδια με ρεύμα κρέμονται από το ταβάνι, τα δάπεδα αλλά και οι τοίχοι είναι βρώμικα και γεμάτα υγρασία, ενώ στα αποδυτήρια και στα ντουζ κυκλοφορούν συχνά, όπως μας κατήγγειλαν γονείς, κατσαρίδες και σκορπιοί.
Οι χώροι όπου αλλάζουν μικροί και μεγάλοι αθλητές είναι κοινοί, με πόρτες που δεν κλείνουν, σπασμένα τζάμια και βρώμικους νιπτήρες και ντουζιέρες.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία ακροάτριας του Status 107,7, εθεάθη γυμνός άνδρας να κάνει ντουζ στο μπάνιο των γυναικών. «Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε την εγγονή μου από την κολύμβηση και γι αυτόν τον λόγο. Όταν ρωτήσαμε τον υπεύθυνο μας είπε ότι δεν ευθύνεται ο φύλακας για το τι γίνεται στα αποδυτήρια», ανέφερε.

Την ίδια ώρα σοβαρό είναι το πρόβλημα και με την πληρότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, διότι μετά το κλείσιμο του Εθνικού κολυμβητηρίου στο Καυτανζόγλειο, το ήδη γεμάτο Ποσειδώνιο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των 20 περίπου σωματείων που προπονούνταν καθημερινά εκεί.

«Έκλεισαν το Εθνικό Κολυμβητήριο και από τη Θεσσαλονίκη πάμε στον Βόλο και στη Βουλγαρία»

Μεγάλο είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που προπονούνταν στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης μετά το κλείσιμο της εγκατάστασης, με την αιτιολογία της έλλειψης οικοδομικής άδειας, απόφαση που έφερε ένα τεράστιο πλήγμα στην αθλητική κοινότητα της πόλης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Status 107,7 και στην εκπομπή Τάδε Έφη…Άρης, ο κ. Θανάσης Κουρτέσης, πατέρας αθλήτριας κολύμβησης, «περίπου 1.000 αθλητές, από μικρούς αρχάριους μέχρι πρωταθλητές υψηλού επιπέδου, βρέθηκαν χωρίς χώρο για προπόνηση.

Δείτε βίντεο με φωτογραφίες εδώ:

«Οι αθλητές της καταδυτικής και καλλιτεχνικής κολύμβησης δεν μπορούν να προπονηθούν σε κανένα άλλο κολυμβητήριο στη βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πηγαίνουν είτε στον Βόλο είτε στη Βουλγαρία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρτέσης και συνέχισε: «Ο δήμος Καλαμαριάς μετά από πολύ αγώνα παραχώρησε μια λωρίδα για να προπονείται ο Ολυμπιονίκης μας ο κ. Σίσκος!»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Γιαννιού είπε στον Status ότι «δεν είναι ευχάριστο το κλείσιμο καμίας αθλητικής εγκατάστασης» και εξήγησε ότι και «το Εθνικό Κολυμβητήριο λειτουργούσε με προσωρινή άδεια πολλά έτη, την οποία ανανέωναν κάθε χρόνο. Με απόφαση του νυν υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βρούτση τέθηκε θέμα ασφάλειας των αθλητών, ξεκινώντας ελέγχους των αθλητικών εγκαταστάσεων».
«Πλέον για να ανανεωθεί η άδεια πρέπει να πιστοποιηθεί με νέους ελέγχους, η οικοδομική άδεια της εγκατάστασης, η Πυρασφάλεια και να έχουμε ενταχθεί στον προσεισμικό έλεγχο», ανέφερε η κ. Γιαννιού, συμπληρώνοντας ότι η τεχνική μελέτη θα είναι έτοιμη σε περίπου τρεις μήνες.
Τέλος τόνισε ότι «αν η τεχνική εταιρία μας πει ότι οι κολυμβητικές δεξαμενές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες κτιριακές υποδομές, θα τις δώσουμε σε λειτουργία».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

vendo