Ωραιόκαστρο: Μήνυμα ζωής και ελπίδας απο την Ειρήνη, που πάσχει απο σκλήρυνση κατά πλάκας – Βίντεο

Ωραιόκαστρο: Έκθεση ζωγραφικής για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Μήνυμα ζωής και ελπίδας μέσα από τα έργα ζωγραφικής που φιλοτεχνεί στέλνει η Ειρήνη Ταμουρίδου, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Το Σωματείο Κρητικού Πολιτισμού και Παράδοσης «Αστερούσια Όρη», σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής του Δήμου Ωραιοκάστρου συνδιοργάνωσαν έκθεση ζωγραφικής με έργα της Ειρήνης, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη νόσο της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Η έκθεση ζωγραφικής φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Ωραιοκάστρου (Γαβρά 22, Ωραιόκαστρο) και τα έργα διατίθενται προς πώληση, με σκοπό την υποστήριξη της δημιουργού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής πραγματοποιήθηκε ομιλία για την σκλήρυνση κατά πλάκας από τον Αναστάσιο Ωρολογά, ομότιμο καθηγητή Νευρολογίας ΑΠΘ – πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο κ. Ωρολογάς αναφέρθηκε στις έρευνες που γίνονται σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της νόσου και ανέφερε πως οι επιστήμονες βρίσκονται κοντά στην παρασκευή των κατάλληλων φαρμάκων για την οριστική αντιμετώπισή της. Επίσης, αναφέρθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, στο έργο που προσφέρει και κάλεσε όσους πολίτες επιθυμούν να υποστηρίξουν τις δραστηριότητές της.

Επίσης, στην εκδήλωση μίλησε η Γαρυφαλλιά Μηναδάκη, ειδική ψυχίατρος – ψυχοθεραπεύτρια και η Νέλλυ Δελή, ηθοποιός-σκηνοθέτης απήγγειλε ποιήματα – αφιερωμένα στην Ειρήνη Ταμουρίδου.

Παράλληλα με την έκθεσης ζωγραφικής έγινε ενημέρωση για τη δωρεά του μυελού των οστών και πολίτες εγγράφηκαν ως εθελοντές δότες στην τράπεζα μυελού των οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Όσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν την Ειρήνη Ταμουρίδου και να αποκτήσουν έργα της μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση ζωγραφικής την Τρίτη και την Πέμπτη, 25 και 27 Ιουνίου 2024, αντίστοιχα, από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Ωραιοκάστρου (Γαβρά 22, Ωραιόκαστρο).

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.