Ωραιόκαστρο: Σημαντικές παρατηρήσεις πολίτη για τον τόπο καταγωγής του

Ωραιόκαστρο: Σημαντικές παρατηρήσεις πολίτη για τον τόπο καταγωγής του

E-mail δέχτηκε το oraiokastro24 απο πολίτη όπου η καταγωγή του είναι η κοινότητα Πετρωτού του δήμου Ωραιοκάστρου
Ε-mail με χαρακτήρα καταγγελτικό – παρατηρήσεων, ως προς την αφύπνιση των αρμοδίων για την κατάσταση που αντίκρισε.

Το oraiokastro24 δίνοντας βήμα σε όλους σας δημοσιοποιεί το E-mail του πολίτη:

“Με αφορμή τις εκλογές κάποιοι βρεθήκαμε στον τόπο καταγωγής μας για να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα όπως πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι να επιλέξουμε την αποχή και μετά να διαμαρτυρόμαστε για διάφορα.
Δεν θέλω να μακρηγορήσω και να σας κουράσω με τις εκλογές αλλά να αναφέρω κάποια πράγματα που είδα στο χωριό μου. Η οικογένειά μου και εγώ βρεθήκαμε στο όμορφο Πετρωτό. Ένα χωριό πραγματικά πολύ όμορφο (όχι γιατί είναι το χωριό μου) αλλά γιατί είναι όντως ένας όμορφος τόπος που βρίσκεται πολύ κοντά και στην Θεσσαλονίκη αλλά και στο Κιλκίς. Ουσιαστικά  είναι το χωριό που ενώνει τους νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς στην Παλαιά Εθνική Οδό.
Αυτό λοιπόν το χωριό πριν λίγο καιρό ήταν αρκετά παραμελημένο αλλά με εξέπληξε ευχάριστα αυτήν την φορά η επίσκεψή μας καθώς πέρα από το γεγονός ότι εδώ και λίγα χρόνια έχει διορθωθεί ο δρόμος η εικόνα που αντικρύζει κάποιος μπαίνοντας στο χωριό είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με πριν λίγα χρόνια. Το χωριό έχει αλλάξει όψη καθώς έχουν κοπεί χόρτα, τα οικόπεδα ακόμα και τα ακατοίκητα έχουν καθαριστεί και γενικά υπάρχει ένα καθαρό περιβάλλον.
Για αυτόν τον λόγο αξίζει να δώσουμε πολλά μπράβο στον τοπικό σύμβουλο για αυτή του την προσπάθεια. Μια προσπάθεια που αφορά και τα 3 χωριά της κοινότητας καθώς είδα ότι και εκεί γίνονται έργα.
Δυστυχώς όμως αυτή μου η χαρά δεν κράτησε πολύ καθώς είδα κάποια αδέσποτα σκυλιά να περιφέρονται νηστικά και διψασμένα. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι οι οποίοι φροντίζουν να τα δίνουν τροφή δική τους και έχουν και δοχεία με νερό. Είναι δυνατόν να μην φροντίζει ο Δήμος να έχουν αυτές οι ψυχές πρόσβαση σε νερό και τροφή εν μέσω καύσωνα; Απαράδεκτο!!
Δεν υπάρχει φιλοζωική σε αυτόν τον Δήμο;  Είναι δυνατόν ένας μεγάλος δήμος όπως είναι ο Δήμος Ωραιοκάστρου να μην έχει φιλοζωική; Δεν πρέπει κάποιος υπεύθυνα να φροντίζει για την σίτιση των ζώων, να βλέπει αν χρειάζονται ιατρική φροντίδα, αν έχουν στειρωθεί, αποπαρασιτωθεί; Δεν πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να γίνεται ιατρικός έλεγχος;
Ένα δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την ύδρευση του χωριού. Κάτοικοι μου έχουν αναφέρει πως έχουν ζητήσει επανειλημμένα να γίνεται έλεγχος για “κλοπή” νερού κάτι όμως που αφήνει αδιάφορους τους αρμόδιους. Γιατί δεν γίνεται ο έλεγχος; Μήπως γιατί είναι ψηφοφόροι, συγγενείς και φίλοι αυτοί που παρανομούν; Οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους; Είτε είσαι απλός πολίτης είτε ο αρχηγός της Αστυνομίας εφόσον κάνεις παράβαση να την πληρώσεις.
Έπειτα είναι δυνατόν στις μέρες μας που έχουμε λειψυδρία κάποιοι να σπαταλάνε τεράστιες ποσότητες νερού και μάλιστα χωρίς να πληρώνουν για αυτές; Ντροπή!!
Περιμένουμε να γίνει άμεσα έλεγχος (όπως ακριβώς κάνουν και οι υπάλληλοι για την κατανάλωση ρεύματος) και να σφραγιστούν οι όποιες παράνομες βρύσες επί τόπου καθώς και να βεβαιωθούν τα όποια πρόστιμα. Να πληρωθούν όμως και όχι να “σβηστούν” στο βωμό της ψηφοθηρίας..
Ελπίζω οι αρμόδιοι να αφυπνιστούν και να λάβουν δράση πριν να είναι αργά!!
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να μην σας κούρασα.
Ευχαριστώ!!
Φ.Π.”
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.