Αληθινές βόμβες στο ποδόσφαιρο – Τα απειλητικά μηνύματα και το παρασκήνιο
Πέρα από κάθε φαντασία είναι τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να απασχόλησε τελευταία το θέμα με την εισβολή του Προέδρου του ΠΑΟΚ στο γήπεδο στον αγώνα με την ΑΕΚ, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει μεγαλύτερο βάθος στην ιστορία.
Ακόμη κι αν ορισμένοι έχουν παραδεχτεί ότι το ποδόσφαιρο έχει πολιτικοποιηθεί ή και αντίστροφα, ακόμη και αν ορισμένοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει έως και «εμπλοκή» του δικαστικού συστήματος, εκείνο όμως που δεν μπορούσε κανείς να σκεφτεί, ή ακόμη χειρότερα να ομολογήσει, είναι οι «εγκληματικές πράξεις» που κρύβονται πίσω από το ποδόσφαιρο.
Μία σειρά γεγονότων, που αρχικά δεν φαινόταν να συνδέονται, αρχίζουν και συμπληρώνουν ένα παζλ με πρόσωπα και καταστάσεις που δύσκολα θα αποκαλυφθεί, καθώς πρόκειται για οργανωμένες «επιθέσεις» που ίσως μόνο οι παραλήπτες των μηνυμάτων γνωρίζουν από πού προέρχονται και για ποιους λόγους.
Ενδεικτικά είναι δύο περιστατικά που συνέβησαν σε δύο διαφορετικούς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, τα οποία από την έρευνα της αστυνομίας φαίνεται να μη συνδέονται με άλλες πιθανές δραστηριότητές τους, παρά μόνον με την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο, καθώς είναι «παράγοντες» της πόλης.
Απειλητικά μηνύματα στο κινητό τους δέχονται πρόσωπα που συνδέονται με το ποδόσφαιρο στη Θεσσαλονίκη, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που εξασφάλισε αποκλειστικά η ThessNews
Η επίσημη καταγγελία του ΠΑΟΚ
Δεν είναι τυχαία η επίσημη καταγγελία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για επιθέσεις και απειλές εναντίον στελεχών της, αλλά και πώς οι αρχές (αστυνομία και εισαγγελείς) συνδέουν δυο περιστατικά, τη ρίψη χειροβομβίδας σε ξενοδοχείο στο Ωραιόκαστρο και την τοποθέτηση βόμβας σε κατάστημα επίπλων στο Μαρούσι, όπου από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, με αυτό που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει, δηλαδή με το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου.
«Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σταλούν και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μετά από τον τελικό του κυπέλλου ουσιαστικά όλοι βρίσκονταν στην κατάσταση απειλών σωματικής βίας. Και μάλιστα μου είχαν περάσει σκέψεις να βγάλω την ομάδα από τα πλέι οφ», δήλωσε ο κ. Ιβάν Σαββίδης στις 31 Μαΐου 2017, μετά την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.
Όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, «προειδοποίησα την κυβέρνηση της χώρας ότι δεν μπορούμε να βρισκόμαστε υπό τέτοια πίεση όταν δεχόμαστε τηλεφωνικές απειλές και μάλιστα δεν μπορείς να καταλάβεις ποιες είναι οι αιτίες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα αυτά τέθηκαν υπόψη των εισαγγελικών και των αστυνομικών αρχών.
Οι «κρίκοι της αλυσίδας»
Κατά πληροφορίες, τα γεγονότα (όπως τηλεφωνικές απειλές, οι οποίες φαίνονται και στη φωτογραφία που εξασφάλισε αποκλειστικά ηThessNews) στα οποία αναφέρεται ο ιδιοκτήτης της ομάδας του ΠΑΟΚ θεωρούνται ως συνέχεια της ίδιας «αλυσίδας», με τη διαφορά ότι προηγήθηκε η θεωρία και τώρα κρίνεται πως ακολούθησαν οι πράξεις.
Οι δυο επόμενοι κρίκοι της αλυσίδας φέρεται να είναι η ρίψη χειροβομβίδας στις 4 Ιανουαρίου, η οποία δεν εξερράγη σε ξενοδοχείο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, και η έκρηξη βόμβας σε μεγάλο κατάστημα επίπλων που βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, η οποία σημειώθηκε ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.
Η τελευταία έκρηξη είναι παρόμοια με άλλη στο πρατήριο βενζίνης του προέδρου των βενζινοπωλών στην Ανάβυσσο Αττικής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι οι δυο βόμβες είναι ίδιου τύπου.
Να σημειωθεί ότι η χειροβομβίδα, ρωσικής κατασκευής, που ρίχθηκε στο ξενοδοχείο, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό δυστύχημα, καθώς έχει εμβέλεια 30 μέτρων, απασφαλίστηκε, έγινε η πρώτη ανάφλεξη αλλά δεν εξερράγη, γιατί είχε πάρει υγρασία! Η βεβαιότητα όμως είναι ότι όποιος την έριξε ήθελε να προκαλέσει ανθρώπινα θύματα και δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο ο «εντολέας».
Δείτε σχετικά με την χειροβομβίδα στο Ωραιόκαστρο αναλυτικά ΕΔΩ,ΕΔΩ και ΕΔΩ οπως τα κατέγραψε το oraiokastro24.gr
Η χειροβομβίδα που ρίχθηκε στο ξενοδοχείο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και ευτυχώς δεν έσκασε γιατί είχε πάρει υγρασία
Οι «παράγοντες» του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης
Μπορεί από σύμπτωση, πάντως κοινό σημείο αναφοράς αποτελεί ότι οι ενέργειες αυτές στρέφονται ενάντια σε παράγοντες που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης.
Το ξενοδοχείο ανήκει σε παράγοντα ομάδας Γ’ Εθνικής και το κατάστημα επίπλων στον Γιάννη Διαμαντίδη, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Μακεδονίας, κουμπάρος του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, και τακτικός θαμώνας στις επίσημες θέσεις του γηπέδου της Τούμπας.
Ι. Σαββίδης: Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι έχω πολιτικές φιλοδοξίες
Οι προαναφερόμενες δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη δεν αναφέρονται στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, αλλά σε όσα ακολούθησαν μετά τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.
Για το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή των απειλών εναντίον στελεχών της ομάδας του, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στις 31 Μαΐου 2017 είχε προσθέσει και τα εξής:
*«Πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε τηλέφωνο τους ανθρώπους μου. Ας είναι αυτή η επίσημη δήλωσή μου. Πρέπει να σταματήσετε. Μου λένε οι υπάλληλοί μου έχουμε οικογένειες και παιδιά. Προχτές έκανα το ΔΣ και πρότεινα σε όσους φοβούνται να αποχωρήσουν, για να καταλάβετε κάτω από ποια ψυχολογία βρισκόταν ο ΠΑΟΚ».
*«Για αυτό υπάρχουν επίσημα όργανα που πρέπει να ερευνήσουν για το αν είναι πραγματικές απειλές. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι έχω πολιτικές φιλοδοξίες».
Απειλές και επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΠΑΟΚ
Όμως το θέμα έχει και συνέχεια, καθώς… φούντωσε ξανά, με αφορμή το φετινό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που διεκόπη στα τελευταία λεπτά.
Με τον πλέον επίσημο τρόπο, και εξαιτίας όλων όσων προηγήθηκαν (σ.σ. είσοδος του Σαββίδη με την κοινή θέα του όπλου και οριστική διακοπή του αγώνα), η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει απειλές και επιθέσεις εναντίον στελεχών της ομάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε ξημερώματα της 12ης Μαρτίου: «Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών».
Παιχνίδι εξουσίας ή οργανωμένο έγκλημα;
Από το σύνολο των γεγονότων και πιθανόν άλλων τόσων που δεν έγιναν γνωστά, προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το παρασκήνιο που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό σε όλα τα επίπεδα.
Μέχρι ποιο σημείο είναι ικανοί να φτάσουν και για ποιους λόγους; Το να θέτεις σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είτε εμπλεκόμενων είτε ανυποψίαστων περαστικών, σκιαγραφεί μία στάση και θέση που δεν τιμά στην ουσία του τον αθλητισμό.
Ποια είναι τα συμφέροντα που οδηγούν σε πράξεις εγκληματικές και πώς αυτό φτάνει τόσο στον απλό οπαδό όσο ακόμη και σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο;
Μπορεί η κοινή γνώμη να διεκδικήσει απαντήσεις στις έρευνες για περιστατικά σαν τα παραπάνω; Και με ποιον τρόπο θα μπορούσε κάποιος να ασχοληθεί υγιώς με το ποδόσφαιρο, όταν οι «κανόνες» είναι επιπέδου «κακοποιών»; Γιατί βόμβες, χειροβομβίδες, όπλα, εκβιασμούς κλπ χρησιμοποιούν οι κακοποιοί…