Η άσχημη κατάληξη της Αργυρώς από την «Οδό Αριστοτέλους»

[ad_1]

Η άσχημη κατάληξη της Αργυρώς από την «Οδό Αριστοτέλους»

Η «Αργυρώ» που όλοι ξέρουμε μέσα από την μεγάλη επιτυχία «Οδός Αριστοτέλους», ήταν ένα φυσικό πρόσωπο που κατέληξε σε άσχημη κατάσταση.

 

Το 1974 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Οδός Αριστοτέλους» σε μουσική του Γιάννη Σπανούκαι στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου με τις φωνές του Γιάννη Πάριου , της Χαρούλας Αλεξίου και του Γιάννη Καλατζή. Το ομώνυμο τραγούδι αποτελεί μια από τις διαχρονικότερες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού αλλά και μια από την σημαντικότερη στιγμή της Χαρούλας Αλεξίου.

Οι στιχοί στην «Οδός Αριστοτέλους» αφηγούνται ιστορίες από την γειτονιά, του «προέδρου», Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ο σπουδαίος στιχουργός και δημοσιογράφος, σε πρόσφατη του συνέντευξη στον Γιάννη Χατζηγεωργίου και το philenews, αποκάλυψε την τραγική ιστορία της αρχηγού στην «Οδό Αριστοτέλους» (Παίζαν οι μικρότεροι κλέφτες κι αστυνόμους / κι ήταν αρχηγός η Αργυρώ…»).

«Η Αργυρώ έχει πεθάνει. Ήταν ένα κορίτσι φτωχό, που έκανε παρέα με τ’ αγόρια. Δεν είχε πατέρα, δεν είχε να φάει, έκανε τον λούστρο. Κάποιος Αυστριακός τη χτύπησε με το αυτοκίνητο μια μέρα και τραυματίστηκε σχεδόν θανάσιμα. Κάποια στιγμή κατέληξε στο τρελοκομείο και εκεί πέθανε… Ξέρετε, όλη η γενιά μου υπέφερε πάρα πολύ. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που σήμερα είναι στην ηλικία μου, γερόντια, στα 80. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή, προχωράει με όλα τα μπλε, τα μαύρα της και τα μοβ» είπε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος σχετικά με την ιστορία της Αργυρώς. 

[ad_2]

vendo